Parkeren bij de Bijenkorf Utrecht (La Vie)

klein-bord-lavieBij de Bijenkorf is de La vie parkeer garage. Deze heeft een uitgang direct de Bijenkorf in en een uitgang de straat op. Hier zijn redelijk wat plaatsen beschikbaar, maar kan met pieken uiteraard soms vol zitten.

Bereikbaarheid La vie Parkeer garage

Vanuit Westelijke en zuidelijke richting
Dit is vanuit de westkant van Utrecht relatief lastig bereiken. Dit komt vanwege verkeersbeperkende maatregelen die de hoeveelheid auto’s in dit gebied proberen te verlagen. Het is als u haast heeft aan te raden om een andere parkeer garage te kiezen en het laatste stuk te lopen, tijdens de spits. Als u vanuit de westkant komt en vanuit Bunnik. Denk bijvoorbeeld aan de parkeergarage achter de Mariaplaats. Komt u vanuit Bunnik?

Vanuit Noordelijke / oostelijke richting
Komt u vanuit de noordkand, door Tuinwijk of door Overvecht, dan is het wel makkelijk bereikbaar en goed te vinden. Het is dan 1 van de 2 parkeergarages, die vanuit deze kant goed bereikbaar zijn. Op deze route zijn wat stoplichten hier en daar, maar verder zijn er geen heel grote vertragingen te vinden of hinder in het verkeer.

Rij voor de Bijenkorf parkeergarage La Vie op zaterdag

Rij voor de Bijenkorf parkeergarage La Vie op zaterdag

Alternieven voor de Bijenkorf parkeer garage La Vie
Is het vol de parkeergarage? Dan kunt u eerste proberen bij parkeergarage Paardenveld. Als u terugrijdt van de parkeer garage de weg op, is dit de eerste afslag links, tussen de gebouwen door. U rijdt dan door tot u aan uw linkerhand de paardenveld parkeer garage ziet.

Alternatief 2 voor parkeergarage La vie / de Bijenkorf
Als Paardenveld vol zit ook, bent u redelijk dichtbij parkeer garages van Hoog Catherijne. Volg de rijrichtingen, ga bij de brug met de stoplichten, links af. Rijdt de weg langs het water af, neem bij het verkeersplein de richtibg linksaf. U passeerd hierna een aantal verschillende parkeer garages, waarbij u op Hoog Catherijne uitkomt.

In de buurt van de Bijenkorf - de oudegracht

In de buurt van de Bijenkorf – de oudegracht

Alternatief 3 voor parkeergarage La vie / de Bijenkorf
Betaald parkeren aan de Oude gracht. Hier zijn diverse parkeer plaatsen voor onder andere Elektrische auto’s en voor minder valide. Reguliere parkeer plaatsen zijn erg schaars, maar zeker niet onvindbaar als tijd geen probleem is.

Alternatief langere afstand

Aan de rand van het centrum
U kunt bijvoorbeeld parkeergarage Kruisstraat nemen, en dan met de bus 4 haltes nemen. U parkeert dan aan de rand van de singel en hoeft hierdoor minder lang het moeilijk bereikbare deel van het centrum te nemen. Dit scheelt erg veel tijd.

P+R de Uithof
Iets langer weg van de Bijenkorf is P+R de uithof, u kunt met de bos vrijwel voor de Bijenkorf uitstappen. U hoeft hierdoor niet het drukke centrum en het drukke ring van Utrecht op. De bus is ongeveer 10 minuten rijden en gaat grotendeels over een busbaan het centrum in, waardoor dit vele malen sneller is dan als u zelf dit stuk zou rijden. De kosten zijn lager en u bespaard hiermee ook veel kosten voor uw auto. Denk aan afschrijving (centrum heeft slecht wegdek, veel drempels) en brandstof kosten. Dit kost u dus geen tijd en is ook erg ontspannend, vergelijken met diep in het centrum parkeren.